Slobodni kapaciteti

We are sorry, this accommodation is not available to book at the moment

Opšte informacije

Osnovni cilj našeg rada

Osnovni cilj našeg rada je Vaša udobnost, a druženje sa ostalim korisnicima učiniće da Vaš dosadašnji život dobije jednu novu i lepšu dimenziju.
Ceo program doma za negu o starim licima – VIVA FLORA zasnovan je na svakodnevnom druženju, u smislu čitanja knjiga i novina, igranja društvenih igara (šah, karte, domine idr.), izrađivanje raznih predmeta, štrikanje, vez.
U velikom dnevnom boravku sa udobnim garniturama za sedenje možete slušati muziku ili uživati u gledanju omiljenih serija i zabavnih emisija.

Dom za negu starih lica – VIVA FLORA je ustanova socijalne zaštite napravljena po najnovijim standardima kako bi zadovoljila sve potrebe starih lica.
Nalazimo se u Beogradu, na Banjici u tihom i mirnom okruženju, na samo 5 minuta od centra grada i 3 minuta od VMA.
Naš dom nudi luksuzan smeštaj i vrhunsku negu za 27 korisnika.

Stručno osoblje u domu

Stručno osoblje u domu za negu starih lica – VIVA FLORA je na raspolaganju 24h.

U okviru doma postoji ambulanta u kojoj se vrše svi opšti i specijalistički pregledi neophodni našim korisnicima.
Poseban akcenat stavljamo na kvalitet medicinskih usluga koje vodi tim lekara i medicinskih sestara, kojima se prati evaluacija stanja pri prijemu kao i praćenje istog tokom celog boravka korisnika u domu.

Socijalni radnik, lekari opšte prakse, specijalisti, fizioterapeuti, nutricionista, medicinske sestre, negovateljice i ostalo osoblje kojima je jedini cilj zdravlje, komfor i zadovoljstvo naših korisnika.

LUX SMEŠTAJ

Dom raspolaže sa kapacitetom od 27 ležaja i obuhvata dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe, prostran dnevni boravak, velike terase i visoko funkcionalna kupatila prilagođena osobama sa invaliditetom, nepokretnim osobama i osobama sa specijalnim zahtevima u smislu nege.

Sobe i apartmani doma su moderno opremljeni sa vrhunskim bolničkim krevetima, klima uređajima, led TV sa kablovskom, telefonom i SOS tasterom za poziv medicinske sestre.

Prostrano dvorište površine 1200m2

U okviru smeštaja doma VIVA FLORA nalazi se prostrano dvorište površine 1200m2 sa predivnom fontanom i zelenilom koje pruža mogućnost za druženje, relaksaciju i odmor naših korisnika.

U našem domu organizujemo kreativne radionice, tematske večeri, muzička dešavanja, proslave praznika, slava i rođendana naših korisnika.
Tu smo da pružimo toplinu, brigu i negu, kako bi se naši korisnici osećali kao da su kod kuće, a sve u luksuznom ambijentu uz prijatno društvo i na pravi način.

Usluge i sadržaj

 • Apartmani
 • Bašta
 • Društveni život
 • Intezivna nega
 • Klima
 • Licenca
 • Lift
 • Medicniska nega
 • Soba za rehabilitaciju
 • Sobe
 • Telephone
 • TV
 • WiFi

Usluge i sadržaj

SOCIJALNO RADNA TERAPIJA:

☆ osmišljavanje individualne i grupne aktivnosti
☆ organizovanje društvenih dogadjaja ,proslave praznika,rodjendana,društvenih igara
☆ organizovanje raznih kreativnih radionica,jednom rečju celokupan kulturno-zabavni zivot

ISHRANA:

pod nadzorom nutricioniste kuhinja doma priprema 3 obroka i 2 uzine ,kao i poseban režim ishrane prema potrebi kirisnika (dijabeticari)

KRATKODNEVNI BORAVAK:

Provedite dan,dva...ili vikend kod nas,i dobicete vrhunsku negu sprovedenu od strane stručnog osoblja našeg tima, u dinamici i obimu koja odgovara osobi koja je koristi.Sto rodbini omogućava da otputuje, odmori se, a pritom ne oseća grižu savesti jer je njima draga osoba adekvatno zbrinuta i pri tom nije na teretu rodjaka,prijatelja ili komšije.
USLUGE BORAVKA
- boravak
- zdravstvena briga
- usluge socijalnog radnika
- radne aktivnosti
- psihosocijalna rehabilitacija

MEDICINSKA NEGA 24H:

Dom VIVA FLORA nudi visok kvalitet medicinskih usluga uz stručan tim lekara i medicinskih sestara koji prate evaluaciju stanja pri prijemu korisnika i praćenje istog tokom celog boravka.
Medicinske usluge:
☆ kontrola krvnog pritiska
☆ merenje šećera u krvi
☆ kontrola telesne temperature
☆ EKG
☆ plasiranje i sprovodjenje medikamentne terapije(lekovi)
☆ davanje infuzije
☆ obrada dekubitalnih rana
☆ plasiranje katetera
☆ organizovanje svih vrsta specijalistickih pregleda
☆ fizikalna terapija i masaža
☆ u slučaju medicinske indikacije dom obezbedjuje poziv hitne pomoći i prevoz do odgovarajuće zdravstvene ustanove
☆ mogućnost otvaranja zdravstvenog kartona u obližnjem domu zdravlja i na taj način mogućnost brže i efikasnije nabavke mesečnih lekova
☆ nabavka lekova na recept
☆ mogućnost doživotnog izdržavanja
☆ usluge vožnje i pratnje korisnika u slučaju potrebe zavrsavanja adminisrativnih poslova (banka,posta...)
☆ usluge vodjenja korisnika na zakazane lekarske preglede,kontrole,intervencije...
☆ usluge koje se posebno naplacuju:lekovi koji se ne mogu uzeti na recept,pelene,sredstva za prebijanje,kateteri,uroloske kese,ulosci za inkontinenciju...
☆ mogućnost poziva privatne pogrebne službe radi pomoci porodici korisnikaNega korisnika je na najvišem mogućem nivou, kupanja se sprovode dva puta nedeljno uz jutarnju (umivanje, ispiranje usne duplje, pranje zuba) i večernju toaletu pogotovu kod žena a poseban tretman imaju nepokretne osobe, koje se peru posle svake promene pelene što se čini najmanje četiri puta u toku 24 sata. Higijena je pola zdravlja s toga je jako važno da se sprovodi ispravno i redovno.

Trenutno nema recenzija za ovaj objekat