Slobodni kapaciteti

We are sorry, there are no rooms available at this accommodation at the moment

Opšte informacije

Dom za brigu o starim licima „KOSMAJSKI KONAK“ nalazi se u Sopotu, Beogradskoj opštini koja se nalazi u podnožju Avale i Kosmaja. Blizina ovih planina pruža povoljno mikroklimatsko okruženje koje pogoduje boravku i rehabilitaciji starih ljudi.

Čist vazduh, povoljna ruža vetrova sa Kosmaja i dunavskog platoa sa druge strane uslovljava blagu klimu koja povoljno deluje na organizam. Ne zagađena priroda, mnoštvo šuma i izvorišta čiste vode dodatno dopunjava sliku o povoljnom okruženju i geoklimatskim prednostima koje područje Sopota pruža za boravak Vaših najmilijih.

Lokacijski smo veoma dobro postavljeni. Dom za brigu o starim licima “ KOSMAJSKI KONAK “ je izgrađen u užem centru Sopota, a opet je dovoljno izolovan od saobraćaja i gradske buke. Prilaz domu je moguć iz pravca Beograda preko auto-puta Beograd-Niš, regionalnog puta Beograd-Kragujevac i lokalni put Barajevo-Sopot, što ga čini povezanim sa svim važnijim saobraćajnicama u okruženju. Dom je povezan sa Beogradom direktnom  Lastinom linijom koja redovno saobraća radnim danima i vikendom.

Objekat u kome s nalazi Dom za brigu o starim licima “ KOSMAJSKI KONAK “ je namenski građen i u potpunosti je prilagođen potrebama svojih korisnika shodno „Pravilniku  o smeštaju starih lica u ustanovama socijalne zaštite „Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.
Opremljenost ustanove i stručno osoblje pruža visok nivo usluga svojim korisnicima. Sobe su hotelskog tipa, dvokrevetne strukture sa kupatilom u svakoj sobi. Sobe imaju telefonski priključak, kablovsku televiziju, mogućnost internet konekcije.

Dom za brigu o starim licima osnovan je sa ciljem pružanja visoko kvalitetnih usluga koje uključuju smeštaj, medicinske usluge, ishranu i higijenu, veoma raznovrstan i aktivan društveni život, jednostavno sve što će život starih osoba i njihovih porodica učiniti lepšim, komfornijim i ispunjenijim.
U okviru doma nalaze se jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, dobro opremljena ambulanta, dve sale za dnevni boravak, kuhinja sa restoranom, dvorište. Okolina doma kao i sama unutrašnjost je pod video nadzorom.

Domovi za stara lica su ustanove za osobe koje nisu u mogućnosti za samostalni život. Ovakvo stanje može prouzrokovati više faktora ali najčešci su bolest i starost. Dom za stare je nešto što mnogi ne žele da prihvate kao mogućnost, međutim domovi su mesta gde naši najstariji vole da žive, raduju se životu i što je najvažnjije ne osećaju se usamljeno i odbačeno.
Ishrana korisnika je obezbeđena kroz tri glavna i dva dodatna obroka (užine) po preporuci nutricioniste uz mogućnost prilagođavanja posebnim potrebama određenih grupa korisnika.
Visok kvalitet smeštaja, povoljno okruženje i pristupačne cene čine nas najboljim izborom za smeštaj vaših starih. Posetite nas i uverite se u poslovnost i kvalitet.

Usluge i sadržaj

 • Agregat za struju
 • Apartmani
 • Bašta
 • Društveni život
 • Intezivna nega
 • Klima
 • Licenca
 • Medicniska nega
 • Soba za rehabilitaciju
 • Sobe
 • Telephone
 • TV
 • Video nadzor
 • WiFi

Usluge i sadržaj

Našim korisnicima nudimo luksuzan, udoban  i bezbedan smeštaj u novom namenski građenom objektu. Sobe su hotelskog tipa, jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne strukture sa kupatilom u svakoj sobi. Luksuzno i moderno opremljene, imaju telefonski priključak, kablovsku televiziju, mogućnost internet konekcije.
Dom za stara lica "KOSMAJSKI KONAK" opremljen je po svim standardima kao i raznim pomagalima za polupokretne i nepokretne korisnike: rampe, dizalice, masažeri, dekubitalni dušeci...

Da bi zadovoljio i najviše standarde, dom za brigu o starim licima KOSMAJSKI KONAK pažljivo je odabrao vrhunske profesionalce za svoje osoblje.
O zdravlju korisnika brine DOMSKI LEKAR, koji po potrebi poziva lekare konsultante različitih specijalnosti.  Redovno se prate vitalne funkcije: krvni pritisak , telesna temperatura, nivo šećera u krvi, prati se unos lekova, a po potrebi se rade rutinske i složene laboratorijske analize.
U domu se nalazi obučeno osoblje u radu sa dementnim osobama kao i licima obolelim od alchajmerove bolesti.

Od dana kada korisnik dođe u naš dom, specijalno obučeno osoblje ima zadatak da se upozna sa dotadašnjim društvenim životom korisnika, njegovim željama i očekivanjima i da to kasnije što bolje iskoristi kako bi se apsolutno eliminisao osećaj usamljenosti i samoće.

Trenutno nema recenzija za ovaj objekat