Slobodni kapaciteti

You will pay the property in the property's local currency. You can use this field for disclaimer text or anything else you want your clients know before booking.

We are sorry, there are no rooms available at this accommodation at the moment

Opšte informacije

U Domu “MeliorVita” u Zemunu korisnicima obezbeđujemo smeštaj u apartmanima, jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama, i u stacionaru.

Sve sobe su prostrane, uredne, sa dosta dnevne svetlosti, i veoma su udobne. Svaka soba je opremljena propisanim nameštajem, LCD televizorom, telefonom i sopstvenim, luksuzno opremljenim kupatilom.

Stacionar se nalazi na posebnom spratu, opremljen je i namenjen korisnicima, čije zdravstveno stanje zahteva intenzivniju medicinsku negu i lečenje.

U zavisnosti od procenjenog stepena podrške, naši korisnici se smeštaju u stambeni deo objekta ili na odeljenje pojačane nege, u stacionar.

Ustanova obezbeđuje smeštaj za: pokretne, polupokretne i nepokretne korisnike, a boravak može biti: trajan, privremen i povremen.

DOM ZA STARE – STRUČNO SOCIJALNI RAD

Nosilac stručnog socijalnog rada u Domu je socijalni radnik, koji u ostvarivanju usluga predstavlja sponu u međusobnim kontaktima sa zaposlenima u ostalim radnim jedinicama. Usluge socijalnog rada se pružaju u cilju što uspešnije pomoći korisnicima u prevladavanju kriznih situacija u starosti, posebno što uspešnije adaptacije na život u domu.

Posebna pažnja se posvećuje: pripremi za dolazak korisnika u dom; razvijanje realnog odnosa prema starosti, a kod zaposlenih korektnog odnosa prema korisnicima; podsticanje optimističkog raspoloženja, nasuprot depresivnosti; izrada prijemne procene i individualnog plana usluga za svakog korisnika; uspostavljanje konstruktivne komunikacije sa srodnicima, radi socijalne sigurnosti i psihičke stabilnosti korisnika; uključivanje korisnika u aspekte života u Domu u kojima mogu da participiraju.

DOM ZA STARE – INTENZIVNA I MEDICINSKA NEGA

Stručno medicinsko osoblje Doma, prati zdravstveno stanje korisnika, i preduzima mere lečenja, medicinske nege i podrške. Medicinska nega i lečenje dostupni su svim našim korisnicima 24 sata dnevno.
Medicinski tim čine: lekar, glavna medicinska sestra, više i srednje medicinske sestre, fizioterapeuti i negovateljice.
Korisnicima se pružaju usluge iz domena primarne zdravstvene zaštite, kao i pojedini vidovi specijalističke zdravstvene zaštite, kroz konsultativne preglede. Sprovodi se opšta i specijalizovana medicinska nega, u zavisnosti od procenjenog stepena podrške, za svakog korisnika u Domu.
Za korisnike Doma “MeliorVita” Zemun, kojima je potrebna intenzivnija medicnska nega i lečenje obezbeđen je smeštaj u stacionaru, koji se nalazi na posebnom spratu, i opremljen je u skladu sa namenom.
U stacionar Doma smeštaju se korisnici, koji nisu sposobni da se samostalno brinu o sebi, zbog čega im je potrebno fizičko prisustvo i kontinuirana pomoć od strane medicinskog i negovateljskog osoblja svih 24 sata. U stacionaru se sprovodi medicinska nega i lečenje, podela propisane terapije, sprovode se mere za sprečavanje komplikacija od dugotrajnog ležanja, česte promena položaja tela korisnika, kontrola vitalnih funkcija (pritisak, puls, temperatura), obrada rane, stome, plasiranje i ispiranje katetera, i druge intervencije.
Korisnici koji su smešteni u stacionaru imaju neophodan mir, i kompletnu brigu oko održavanja lične higijene, poseta frizera, pedikira i korišćenje drugih usluga.

DOM ZA STARE – FIZIKALNA TERAPIJA I REHABILITACIJA

Fizikalna rehabilitacija se sprovodi svakodnevno, a u skladu sa medicinskim indikacijama, i u tome imamo značajne rezultate. Ovaj vid rehabilitacije se sprovodi posle različitih vrsta preloma i povreda, za vreme oporavka posle moždanog udara, kod nepokretnih i ostalih korisnika, radi održavanja kondicije.

Naši fizioterapeuti koriste aparate novije generacije, i primenjuju:

elektroterapiju,

magnetoterapiju,

ultrazvučnu terapiju,

kineziterapiju

DOM ZA STARE – LIČNA HIGIJENA I NEGA

Osoblje Doma “MeliorVita” značajnu pažnju posvećuje ovom segmentu, a odnosi se kako na brigu o ličnoj higijeni svakog našeg korisnika, tako i na brigu o higijeni prostorija u kojima oni borave (u sobama, zajedničkim prostorijama), održavanje nameštaja, opreme i ostalih predmeta.
Svakodnevno se sprovodi jutarnja i večernja toaleta zavisne i poluzavisne kategorije korisnika.
Ostale usluge su: kupanje korisnika, sređivanje noktiju, šišanje, friziranje, brijanje, usluge pedikira, pranje i održavanje ličnog rublja, posteljine i garderobe korisnika u domskoj vešernici. Čišćenje podova u sobama i zajedničkim prostorijama je svakodnevno.

DOM ZA STARE – ISHRANA

Ishrana korisnika u Domu “MeliorVita Zemun” je raznovrsna, i obezbeđuje se u skladu sa utvrđenim nutricionističkim standardima, starosnoj dobi i zdravstvenom stanju korisnika. Korisnicima se obezbeđuju tri glavna obroka, i dve užine, a u zavisnosti od korisničke grupe ili uputstva lekara uvodi se i više obroka. Poseban režim ishrane imaju korisnici oboleli od dijabetesa i ulkusne bolesti. Miksirani obroci se pripremaju za korisnike koji imaju problem sa žvakanjem i gutanjem hrane. Ishrana se obezbeđuje prema nedeljnom jelovniku. Obroci se serviraju u trpezarijama i sobama korisnika, u zavisnosti od želja i mogućnosti korisnika.

Kontakt informacije

Meliorvita

Skopljanska 13 Zemun, Beograd, Srbija
Kontakt telefoni:
011/316-26-14
011/219-83-30
Web: www.meliorvita-zemun.rs

Usluge i sadržaj

 • Apartmani
 • Bašta
 • Društveni život
 • Intezivna nega
 • Klima
 • Licenca
 • Medicniska nega
 • Soba za rehabilitaciju
 • Sobe
 • Telephone
 • TV
 • WiFi

Usluge i sadržaj

 • Stručno osoblje
 • Medicinska intezivna nega
 • Fizikalna rehabilitacija
 • Radno okupacione aktivnosti
 • Kulturno zabavne aktivnosti
 • Lična higijena i nega
 • Ishrana u domu

Accommodation review scores and score breakdown

8 / 10

Based on 1 reviews

Guest reviews are written by our customers after their stay at Dom za stare MeliorVita Beograd.

Čistoća
6   
Udobnost
6   
Lokacija
6   
Usluga
10   
Osoblje
10   
Cena
10   
Medicinska nega
10   

Guest reviews

 • admin
  2015-02-18

  It was awesome.

  Air Condition was broken the first day.